Намери оферта

Занзибар - див, неопитомен и носещ духа на Африка

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-206

Продължителност: 8 дни / 6 нощувки

Дестинация: Занзибар, Танзания

Дати на отпътуване: 16.10.2020, 21.12.2020

Цена от
2359.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Запитване
16.10.2020 23.10.2020 от 2359 лв. запитване
21.12.2020 28.12.2020 от 2359 лв. запитване
1 ден  София – Занзибар 
Полет София - Доха - Занзибар.
 
2 ден    Занзибар
Пристигане в Занзибар. Трансфер до хотела и настаняване.
 
2-7 ден   Занзибар

6 нощувки в избрания хотел в Занзибар.
Възможност за включване в допълнителни екскурзии на място – по желание, срещу допълнително заплащане.
Примерни допълнителни екскурзии:
- Синьо сафари;
- Стоун Таун – столицата на Занзибар;
- Островът на подправките
- други.
 
8 ден   Занзибар – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището и полет Занзибар - Доха - София.

Цените са с включени отстъпки за ранни резервации и важат до 31.03.2020
 
Хотел Изхранване Цена на възрастен в двойна стая
16-24.10.2020 20-28.12.2020
Azao Resort & SPA Zanzibar, Pongwe Bay
www.azaoresortzanzibar.com
закуска 2369 лв. 2489* лв.
закуска и вечеря 2579 лв. 2629 лв.
закуска, обяд и вечеря 2749 лв. 2799 лв.
All Inclusive 2969 лв. 3009 лв.
Mermaids Cove Beach Resort & Spa, Uroa Beach
www.mermaids-coveresort.com
закуска 2359 лв. 2299* лв.
закуска и вечеря 2429 лв. 2389 лв
закуска, обяд и вечеря 2589 лв. 2549 лв.
All Inclusive 2699 лв. 2659 лв.
Palumbo Kendwa, Kendwa
www.palumbokendwa.com
нощувка със закуска 2379 лв. 2449* лв.
закуска и вечеря 2519 лв. 2539 лв.
закуска, обяд и вечеря 2719 лв. 2799 лв.
Zanzibar Bahari Villas, Matemwe (с/у о. Mnemba)
www.zanzibarbaharivillas.com
закуска 2529 лв. 2579 лв.
закуска и вечеря 2749 лв. 2789 лв.
закуска, обяд, вечеря 2909 лв. 2959 лв.
Spice Island Hotel & Resort, Jambiani
www.spice-island-hotel-resort.com
закуска 2529 лв. N/A
закуска и вечеря 2799 лв. N/A
All Inclusive 3179 лв. N/A
Double Tree by Hilton, Nungwi
www.doubletree3.hilton.com 


 
закуска 3149 лв. 4259 лв.
All Inclusive 3409 лв. 4519 лв.
* с включена празнична Коледна вечеря.
 
 Пакетната цена включва:
- двупосочен самолетен билет София – Доха – Занзибар с редовните полети на Qatar Airlines с ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг и летищни такси;
- двупосочен трансфер летище – хотел;
- 6 нощувки в избрания хотел, настаняване в двойна стая;
- медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 15000 евро;
- представител на фирмата за целия период на пътуването при група над 25 души.
 
Пакетната цена не включва:
-  виза за Танзания (Занзибар) на стойност 50 щатски долара, заплаща се при пристигане на летището;
- курортна такса в размер на 1.00 USD на ден, на човек, заплащат се при напускане на хотела;
- допълнителни екскурзии, лични разходи и бакшиши по време на престоя;
- застраховка “Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини”. ТРАВЕЛ 359 предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 
Резервация:
- при резервация се заплаща депозит в размер на 1700 лв;
- окончателно заплащане на услугите – до 45 дни преди датата на отпътуване;
 
Неустойки и анулации:
- при отказ от пътуване при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – след приспадане стойността на самолетния билет, неустойка не се удържа;
* между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
* между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
* при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на пътуването.

Забележки:
- Посочената цена е валидна за група от минимум 25 души.
- Посочените цени са валидни за настаняване в двойни стаи. Настаняване в единични стаи е възможно при предварителна заявка, срещу доплащане. Намаленията за деца се предоставят при запитване.  
- В случай, че клиенът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
- Клиентът може да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 31 дни преди датата на пътуване, като се задължава да заплати дължимите суми, свързани с преиздаване на самолетните билети.
- Не се изискват задължителни имунизации. Препоръчва се ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария.
- ТРАВЕЛ 359 не носи отговорност при промяна цената на входната виза за Танзания (Занзибар), при промяна на разписанието или закъснение на полетите, предявено изискване за имунизация за жълта треска при регистрирано посещение на рискова страна до 6 месеца преди влизането в Занзибар. 

 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
на остров ЗАНЗИБАР
 
-Синьо сафари/Safari Blue
целодневна екскурзия
Цена: 70 USD
 
Safari Blue не напразно е една от най-популярните екскзурзии и се счита за “задължителна” за всеки почиващ на острова. Един лежерен ден посветен на синевата на Индийския океан. Ден, в който да се потопите в рая – да се разходите боси по белия пясък, заобиколени от лазурните води на океана под ведрото синьо небе. Програмата включва разходка с лодка и обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е вечерта.
Препоръчват се аква обувки и облекло, подходящо за плаж.
 
- Каменният град и Призън Айлънд/2 in 1: Stone Town & Prison Island
целодневна екскурзия
Цена: 60 USD   
 
Каменният град, известен още като Mji Mkongwe или Старият град в превод от суахили, е старата част на град Занзибар. Новата част на града е известна като “другата част”. От края на 19 век до 1964 година Каменният град е столицата на Султанат Занзибар.  При обединението на Танганийка и Занзибар и превръщането им в Обединена Република Танзания, остров Занзибар запазва автономност. Именно в Каменният град се намира седалището на местното правителство.
 
Каменният град често е наричан “сърцето на Занзибар”.  Той е изключително пъстър в ролята си на наследник на арабската, африканската, индийската и европейската култура, отражение на многоликата си история През 2000 година градът е включен в списъка за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.
 
Старата част се състои предимно от тесни пешеходни улици и алеи, където основното превозно средство са велосипеди и мотори. В знак на мирното съжителство на различните етноси, могат да се видят множество джамии, църкви и храмове. Голяма част от сградите са покрити от т.нар. коралов камък – вид варовик, добиван от древни коралови земни пластове. Вероятно оттук идва и името на града. Специфични са бараза-пейките, представляващи дълги каменни блокове покрай външните стени на традиционните сгради – служещи като основно като пейки, но също така и като издигнат сух тротоар при проливните тропичеки дъждове. Типични за местната архитекура са широките веранди, украсени с дървени балюстради. Любими обекти за снимки на туристите са занзибарските врати – обикновено са дървени, декорирани с дърворезба в арабски стил, кръгли суахили форми и метални шипове по стара индийска традиция. Улиците са изпъстрени с многобройни магазинчета и сергии, предлагащи изобилие от местни стоки и сувенири.
  
Колкото повече се приближавате до брега, толкова по-просторни стават улиците и площадите. Тук са концентрирани и основните туристически забележителности.
 Палатът на чудесата е сред най-известните сгради на Каменния град, построена през 1883 година от третия султан на Занзибар. Служил е като резиденция на султана, където са се извършвали официалните церемонии. Това е първата електрифицирана сграда в Занзибар и първата сграда в Африка с асансьор. Днес тук се помещава Музея на суахили и занзибарската култура.
Старият форт е каменна крепост, построена през 17 век от оманите с цел да защитава града от европейски нашественици. Наричан е също така и Старата арабска крепост. Днес във вътрешния двор се разполага културен център с работилници и магазини, както и малка сцена за спектакли. Именно тук се провежда Занзибарския международен филмов фестивал – едно от значимите събития в местния календар.
Старият диспансер е построен в края на 19 век от богат индийски търговец като благотворителна болница за бедните. Сградата е изключително красива с балконите, украсени с дърворезба, стъклописите и нео-класическите декоративни орнаменти.
Дворцовият музей се помещава в султански дворец, построен в края на 19 век. Представя живота на занзибарското кралско семейство. 
Англиканската катедрала е построена в края на 19 век  на мястото, където се е помещавал най-големия пазар на роби в Занзибар. Мястото е преднамерено избрано, за да отбележи края на робството. Олтарът на църквата е разположен на мястото за наказания с камшик. Зад църквата се намира Паметника на робите и Музея на робството. 
Римокатолическата катедрала Св. Йосиф е построена от френски мисионери в края на 19 век по модел на Марсилската катедрала. Двете й високи кули са емблематични за града и често са пътеводител за влизащите в пристанището кораби. Църквата е действаща и днес.
Каменният град е родното място на Фарок Булсара, повече известен на света под името Фреди Меркюри – вокалиста на рок групата Queen. По време на Занзибарската революция, когато той е бил на 17 години, семейството му имигрира в Англия. 
 
Екскурзията продължава по вода с разходка с лодка до остров Чангуу  (Changuu), известен още като Prison Island. По време на британското владичество през 19 век островът е служил като затвор за непокорните роби. Въпреки зловещото си име, днес островът е известна туристическа атракция с великолепните си пясъчни плажове. Морето се отличава с кристално чисти води и богатство на корали и риби, подхощящо за шнорхелинг и плуване. Островът е дом на гигантски сейшелски костенурки. През 1919 г. британския губернатор на Сейшелските острови изпратил като подарък за султана четири костенурки. Климатът им понесъл добре и скоро броят им достигнал 200. Днес на острова можете да срещнете костенурки на по 130 години, тежащи 200 кг – можете да ги нахраните и погалите. И да се снимате с тях, разбира се. 
 
Програмата не включва обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е вечерта.
За разходката в Каменния град се препоръчват удобни обувки и прилично облекло.
За престоя на Prison Island се препоръчват аква обувки и облекло, подходящо за плаж.
  
-Плантация за подправки/Spice Tour
полудневна екскурзия
Цена: 30 USD
 
Въпреки че производството на подправки вече не доминира в занзибарската икономика, както някога, в Занзибар все още има действащи плантации за подправки. Местното производство включва индийско орехче, канела, джинджифил, ванилия, тамаринд, мента, карамфил и много други. В миналото Занзибар е осигурявал ¾ от световното производство на карамфил.
Разходка из плантацията с екскурзовод, даващ разяснения относно всички листа, плодове и семена, които вероятно трудно ще разпознаете като подправките на кухненския ви рафт. В зависимост от сезона ще имате възможност да видите, помиришете или вкусите между 20 и 50 подправки и екзотични плодове. Не всяко растение в плантацията е ядивно. Някои от тях намират приложение в медицината или козметиката – например къната, с която церемониално се украсяват ръцете и краката на местните жени. 
Обядът включва част от ароматните подправки и екзотичните плодове, които сте видели.
На сувенирния щанд ще намерите огромен избор на подправки. 
Програмата включва обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е следобед.
Препоръчват се удобни обувки за ходене.
 
-Изпращане на залеза с традиционна лодка доу/Sunset Dhow Cruise
вечерна екскурзия
Круиз за изпращане на залеза – местна музика, безалкохолни напитки, вино и плодове.
Цена: 40 USD
 
Видео

Карта


Оферта № П206

Новини