Намери оферта

Почивка на остров Корфу - Май,Юни 2020г.

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: П-172

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Дестинация: остров Корфу, Гърция

Дати на отпътуване:

Цена от
295.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Запитване
0 ден: Варна – Обзор – Поморие - Бургас
Отпътуване от Варна в 20:30ч. ул.Антим I
Отпътуване от Бургас в 22:45ч. ОМВ до хотел Мираж
 
1 ден: Стара Загора – Пловдив - София – Игуменица – Корфу
Отпътуване от София. Пътуване по маршрут Солун – Игуменица. Пътуване с ферибот до Корфу.
Корфу е най-зеленият сред всички гръцки острови. Цялата му площ е покрита с горички от маслини, лимони и кипариси. Основният град на острова е Керкира. Според легендите богът на моретата Посейдон се влюбил в речната нимфа Керкира и я отвлякъл на необитаем красив остров. Известен с красотата си и природните си богатства, островът винаги е бил сцена на исторически битки. Бил е под владение на Рим, Византия, Неапол, Венеция, Австрия, Франция, Русия и Англия, а от средата на 19. век е част от съвременна Гърция.
Свободно време в столицата Керкира или участие в допълнителна екскурзия. 
Ÿ “Столицата на Корфу и двореца Ахилион” (допълнителна полудневна екскурзия).
Туристическа обиколка на Стария град, част от Световното наследство на ЮНЕСКО с разглеждане на известния площад Еспланада и галерията от арки Листон, известен с живописните си кафенета и ресторанти в Парижки стил, Старата крепост и портата Св. Георги, църквата Св. Спиродон, посветена на закрилника на острова. Свободно време за раходка в стария квартал Кампиело – лабиринт от тесни криволичещи улички, калдъръмени площадчета и красиви къщи с венециански мотиви.
Разглеждане на двореца Ахилион, построен в края на 19. век от Императрица Елизабет Австрийска, повече известна като Императрица Сиси. Дворецът е посветен на Омировия герой Ахил като израз на любовта на императрицата към класическа Гърция. Дворецът е заобиколен с прекрасен средиземноморски парк.   
Късно следобедно настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.   
 
2 ден:  Корфу       
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии.
Ÿ Палеокастрица, манастира Св. Богородица и Сидари (допълнителна полудневна екскурзия).
Посещение на един от най-известните курорти на острова – Палеокастрица. Разглеждане на изключително красивия манастир Св. Богородица, построен върху малък скален полуостров. Според местните вярвания Богородица е спасявала многократно острова от пиратски набези, превръщайки нашествениците и корабите им в скали. В манастира се намира и богата религиозна музейна сбирка. Посещение на фабрика за производство на ракия, ликьор и конфитюр от кумкуат – плодът, символ на Корфу.  Посещение на Сидари – курортен град, известен с нощния живот и “Канала на любовта”. Каналът представлява очарователен малък залив с кристално сини води, заобиколен от живописни скали – своеобразна природна забележителност, резултат от ерозионни процеси. Вярва се, че двойка, която плува заедно в Канала, ще остане заедно завинаги. Отпътуване за старото рибарско селище Касиопи – свободно време за разходка и пазаруване.     
 Ÿ Разходка с корабче с прозрачно дъно (допълнителна полудневна екскурзия).
Очарователен начин да се запознаете с богатството на морската флора и фауна.
Вечеря и нощувка.   
 
3 ден: Корфу
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии.
Ÿ Разходка с корабче до островите Паксос, Антипаксос и Сините пещери (допълнителна целодневна екскурзия).
Един незабравим ден в морето. Круизът започва от пристанището на Керкира с  възможност да се разгледат откъм морето двете венециански крепости, двореца Мон Репос, летните курорти Перама и Беницес, селцето Кавос и нос Аспрокавос. Корабчето навлиза в живописния канал между островите Корфу и Паксос. Брегът на Паксос е осеян с прекрасни пещери, наречени “сини” заради прозрачната синя вода. Според легендите, именно тук се е намирал мраморния дворец на Посейдон. Продължаваме към малкия остров Антипаксос – възможност за плаж и плуване в кристалните води на Райския плаж. Следващата спирка е остров Паксос – свободно време за разходка из тесните улички на основното селище Гайос, заобиколени от традиционни къщи, малки църкви и таверни.
Вечеря и нощувка.
 
4 ден: Корфу – София 
Закуска. Свободно време за плаж.
Обедно потегляне към България. Късно вечерно пристигане в София.
 
5 ден: Пловдив – Стара Загора – Бургас - Варна  
Обедно пристигане в Бургас.

ПРОМО цени за резервации до края на Март 2020
285.00 лв при отпътуване от София.
280.00 лв при отпътуване от Пловдив;
295.00 лв при отпътуване от Бургас и Ст. Загора, 
315.00 лв при отпътуване от Варна.
 
Доплащане за отпътуване през м. юни, 2020 г – 15.00 лв.

Цената включва:               
- транспорт с комфортен автобус по маршрута;
- 3 нощувки на база полупансион (нощувка, закуска, вечеря) в хотел категория “3 звезди” в Корфу;
- пътни, гранични и фериботни такси;
- екскурзоводско обслужване 

Забележки:     
- Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
- Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 90.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТРАВЕЛ 359 не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
- При настаняване в хотела се дължи общинска такса в размер 1.50 евро на човек, на ден в хотел категория “3 звезди” и 3.00 евро на човек на ден в хотел категория “4 звезди”.
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително.
- За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
- Необходими документи за пътуването: лична карта или международен паспорт, валидни минимум 6 месеца след периода на пътуване;
- Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТРАВЕЛ 359 предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу заплащане от 4.50 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
- При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в документа за пътуване (лична карта или международен паспорт) и ЕГН за застраховката.
- Примерни хотели за настаняване: Potomaki Beach Hotel – Беницес, Golden Sands Hotel – Агиос Георгиос, Olympion Village – Кавос.
- Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
- Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
- Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
- Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път.
- Безвизов режим за Гърция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации.
- ТРАВЕЛ 359 си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
- За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТРАВЕЛ 359”. 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:               
- “Столицата на Корфу и двореца Ахилион” (полудневна екскурзия) цена 20.00 евро, включва туристическа обиколка, входна такса за двореца, екскурзоводско обслужване.
- “Палеокастрица, манастира Св. Богородица и Сидари”  (полудневна екскурзия) цена 21.00 евро, включва транспорт и екскурзоводско обслужване.
- Разходка с корабче с прозрачно дъно  (полудневна екскурзия) цена 15.00 евро, включва трансфер, разходка с корабче, придружаване от екскурзовод.
- Разходка с корабче до островите Паксос, Антипаксос и Сините пещери   (целодневна екскурзия) цена 30.00 евро, включва трансфер, разходка с корабче, екскурзоводско обслужване.


Оферта № П172

Новини