Намери оферта

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Код на програма: E-279

Маршрут: Варна - Бургас - Истанбул - Лозенград - Бургас - Варна

Дати на отпътуване: 03.04.2020, 10.04.2020, 17.04.2020, 24.04.2020, 01.05.2020

Цена от
159 лв.

Дата Цена Запитване
03.04.2020 от 159 лв. Запитване
10.04.2020 от 159 лв. Запитване
17.04.2020 от 159 лв. Запитване
24.04.2020 от 159 лв. Запитване
01.05.2020 от 159 лв. Запитване

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

3 дни / 2 нощувки
 
03.04.2020 | 10.04.2020 | 17.04.2020 | 24.04.2020 | 01.05.2020

 

Програма
четвъртък:Варна – Бургас 
Отпътуване от Варна в 21:00ч. от ул.Антим I
Отпътуване от Бургас в 23:50ч. от ОМВ до хотел „Мираж“.
 
1 ден,петък:Истанбул

Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Настаняване в хотела.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии, по желание:
  1. Класическа туристическа обиколка и парк „Емирган“
  2. Дворецът „Долмабахче“
  3. Традиционна турска вечер
Нощувка.

 
 
2 ден,събота:Истанбул
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии, по желание:

  1. Златният рог и парк „Гюлхане“

  2. Мол „Emaar” и пеещите фонтани „Water Garden”

Нощувка.
 
3 ден,неделя:Истанбул – Лозенград – Бургас – Варна
Закуска. Свободно време до обяд или включване към допълнителна екскурзия, по желание.

  1. Круиз по Босфора

Напускане на хотела. Посещение на българската църква „Св.Стефан“ . Посещение на фабрика и магазин за сладкиши от веригата „Koska”. Посещение на мол „Форум Истанбул“ , в който се намира и аквариума „Sea Life” (входна такса, по желание 85 турски лири за възрастен и 65 турски лири за деца от 3 до 13,99г.). Отпътуване към Лозенград – свободно време за покупки.
Пристигане в Бургас и Варна късно вечерта.

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

3 дни / 2 нощувки
 
03.04.2020 | 10.04.2020 | 17.04.2020 | 24.04.2020 | 01.05.2020

 

Цени за резервации, направени до 29.02.2020г. 

Отпътуване от Бургас, Несебър, Слънчев Бряг

Възрастен в двойна стая

159 лева

Дете до 11,99г. с двама възрастни в стая

111 лева

Единично настаняване

219 лева

Отпътуване от Варна и Обзор

Възрастен в двойна стая

179 лева

Дете до 11,99г. с двама възрастни в стая

125 лева

Единично настаняване

239 лева

 

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- пътни и гранични такси
- 2 нощувки със закуски в хотел 3*
- екскурзоводско обслужване на български език 
- посещение на българската църква "Св.Стефан" , посещение на фабрика за сладкиши "Koska", посещение на мол "Форум Истанбул" , свободно време в Лозенград

Цената не включва:
- медицинска застраховка - заплаща се допълнително - 2,50 лв. за лица до 70г.
- застраховка "Отмяна на пътуване" , по желание
- допълнителни екскурзии и мероприятия 
- лични разходи


 

 

 

“Класическа туристическа обиколка и парка Емирган” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
 
Туристическа обиколка на основните забележително на Истанбул с посещение на основния парк за Фестивала на лалето – парка Емирган. Фестивалът на лалето е вече емблематичен за Истанбул. По този начин вероятно се напомня на света, че родината на лалето всъщност е Турция. През месец април всички паркове и градини в Истанбул грейват в цветовете на милиони лалета. Едно от най-приятните места да се насладите на красотата на тези цветя и тяхната цветна магия е парка Емирган. Разположен в европейската част на града, на самия бряг на Босфора, това е един от най-големите обществени паркове в Истанбул и същинския център на Фестивала на лалето.
Обяд. Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд (3-степенно меню).
 
“Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни.
 
 “Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие)
цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма
 
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.
 
“Златният рог и паркът Гюлхане” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.
 
Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на парка Гюлхане – един от старите паркове в Истанбул, прилежащ към стария султански дворец “Топ Капъ”. Разположен в същинския исторически център на града, Гюлхане е един от парковете в Истанбул, които особено тържествено отбелязват месец април и Фестивала на лалето.
Следобед – възможност за самостоятелно пазаруване в закритите пазари на Истанбул.
Капалъ Чаршъ e един от най-големите в света покрити пазари със своите над 4000 магазина, разположени на 60 своеобразни улици на занаятите. Тук ще откриете богат избор на сувенири и традиционни занаятчийски предмети, кожени изделия и златни бижута. Дори и да нямате намерение да пазарувате, разходката из пазара е опияняваща. Годишно над 100 милиона туристи се потапят в това море от ярки цветове, аромати на кафе и подправки и приканващи продавачи.  Идеалното място, където можете да пробвате уменията си да се пазарите за по-добра цена…
Вълнуваща разходка в прекрасно запазената 360-годишна сграда на живописния ЕГИПЕТСКИ ПАЗАР, където множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.
 
 “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden(допълнително следобедно мероприятие).
цена 15.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за Емаар Аквариум и подводна градина се заплаща на място, по желание, в турски лири: 75.00 турски лири (около 23 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г.
 
Следобедно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на търговски център “Емаар” – един от най-съвременните молове в Истанбул. Тук се намира най-новия аквариум с подводна зоологическа градина. Разделена на 7 тематични сектора, в зоологическата градина се живеят над 25 000 морски и земноводни обитатели. Разходката преминава през подводния стъклен тунел, галерията с риби, през скали и водопади, през Царството на крокодилите, през Острова на пингвините. В Горската секция могат да се видят змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове. Любителите на шопинга ще имат възможност да пазаруват във фирмените магазини на местни и световно известни марки. Възможност за вечеря в многобройните тематични ресторанти в комплекса. Посещение на “Water Garden(Водните градини), търговски комплекс магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти.
 
 
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай дворците “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.

График на отпътуване в четвъртък вечер:
21.00 часа – Варна, ул. Антим I,
21.40 часа – Бяла, автогара,
22.05 часа – Обзор, автогара, 
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;
23.50 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.


Детски намаления:           
30% намаление за деца 2-11,99г за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;

*Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.

Пояснения и част от общите условия по програмата:

1.При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТРАВЕЛ 359 не гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
2. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
3.За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
4.Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване;
5.Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТРАВЕЛ 359 предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 2.50 лв за лица до 70 години. 
6.При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката.
7.Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
8.Настаняване в хотела – официално е след 14.00 часа, но е възможно настаняване при пристигане сутринта - според възможността и броя свободни стаи на хотела.
9.Примерни хотели за настаняване: Martinenz, Benler, Ephesus, Panorama, Kafkas, Fuar, Hermanos, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди.
10.Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
11.Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
12.Местата в автобуса се разпределят според реда на записване. Гарантиране на предни/първи места - 20 лева такса на човек/място.


Оферта № Е279

Почивки

Екскурзии

Новини