Намери оферта

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Код на програма: E-279

Маршрут: Варна - Бургас - Истанбул - Лозенград - Бургас - Варна

Дати на отпътуване:

Цена от
159 лв.

Дата Цена Запитване

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

3 дни / 2 нощувки
 
03.04.2020 | 10.04.2020 | 17.04.2020 | 24.04.2020 | 01.05.2020

 

Програма
четвъртък:Варна – Бургас 
Отпътуване от Варна в 21:00ч. от ул.Антим I
Отпътуване от Бургас в 23:50ч. от ОМВ до хотел „Мираж“.
 
1 ден,петък:Истанбул

Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Настаняване в хотела.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии, по желание:
  1. Класическа туристическа обиколка и парк „Емирган“
  2. Дворецът „Долмабахче“
  3. Традиционна турска вечер
Нощувка.

 
 
2 ден,събота:Истанбул
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии, по желание:

  1. Златният рог и парк „Гюлхане“

  2. Мол „Emaar” и пеещите фонтани „Water Garden”

Нощувка.
 
3 ден,неделя:Истанбул – Лозенград – Бургас – Варна
Закуска. Свободно време до обяд или включване към допълнителна екскурзия, по желание.

  1. Круиз по Босфора

Напускане на хотела. Посещение на българската църква „Св.Стефан“ . Посещение на фабрика и магазин за сладкиши от веригата „Koska”. Посещение на мол „Форум Истанбул“ , в който се намира и аквариума „Sea Life” (входна такса, по желание 85 турски лири за възрастен и 65 турски лири за деца от 3 до 13,99г.). Отпътуване към Лозенград – свободно време за покупки.
Пристигане в Бургас и Варна късно вечерта.

Истанбул - Фестивал на лалето 2020

3 дни / 2 нощувки
 
03.04.2020 | 10.04.2020 | 17.04.2020 | 24.04.2020 | 01.05.2020

 

Цени за резервации, направени до 31.03.2020г. 

Отпътуване от Бургас, Несебър, Слънчев Бряг

Възрастен в двойна стая

159 лева

Дете до 11,99г. с двама възрастни в стая

111 лева

Единично настаняване

219 лева

Отпътуване от Варна и Обзор

Възрастен в двойна стая

179 лева

Дете до 11,99г. с двама възрастни в стая

125 лева

Единично настаняване

239 лева

 

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- пътни и гранични такси
- 2 нощувки със закуски в хотел 3*
- екскурзоводско обслужване на български език 
- посещение на българската църква "Св.Стефан" , посещение на фабрика за сладкиши "Koska", посещение на мол "Форум Истанбул" , свободно време в Лозенград

Цената не включва:
- медицинска застраховка - заплаща се допълнително - 2,50 лв. за лица до 70г.
- застраховка "Отмяна на пътуване" , по желание
- допълнителни екскурзии и мероприятия 
- лични разходи


 

 

 

“Класическа туристическа обиколка и парка Емирган” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
 
Туристическа обиколка на основните забележително на Истанбул с посещение на основния парк за Фестивала на лалето – парка Емирган. Фестивалът на лалето е вече емблематичен за Истанбул. По този начин вероятно се напомня на света, че родината на лалето всъщност е Турция. През месец април всички паркове и градини в Истанбул грейват в цветовете на милиони лалета. Едно от най-приятните места да се насладите на красотата на тези цветя и тяхната цветна магия е парка Емирган. Разположен в европейската част на града, на самия бряг на Босфора, това е един от най-големите обществени паркове в Истанбул и същинския център на Фестивала на лалето.
Обяд. Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд (3-степенно меню).
 
“Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни.
 
 “Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие)
цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма
 
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.
 
“Златният рог и паркът Гюлхане” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.
 
Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на парка Гюлхане – един от старите паркове в Истанбул, прилежащ към стария султански дворец “Топ Капъ”. Разположен в същинския исторически център на града, Гюлхане е един от парковете в Истанбул, които особено тържествено отбелязват месец април и Фестивала на лалето.
Следобед – възможност за самостоятелно пазаруване в закритите пазари на Истанбул.
Капалъ Чаршъ e един от най-големите в света покрити пазари със своите над 4000 магазина, разположени на 60 своеобразни улици на занаятите. Тук ще откриете богат избор на сувенири и традиционни занаятчийски предмети, кожени изделия и златни бижута. Дори и да нямате намерение да пазарувате, разходката из пазара е опияняваща. Годишно над 100 милиона туристи се потапят в това море от ярки цветове, аромати на кафе и подправки и приканващи продавачи.  Идеалното място, където можете да пробвате уменията си да се пазарите за по-добра цена…
Вълнуваща разходка в прекрасно запазената 360-годишна сграда на живописния ЕГИПЕТСКИ ПАЗАР, където множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.
 
 “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden(допълнително следобедно мероприятие).
цена 15.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за Емаар Аквариум и подводна градина се заплаща на място, по желание, в турски лири: 75.00 турски лири (около 23 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г.
 
Следобедно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на търговски център “Емаар” – един от най-съвременните молове в Истанбул. Тук се намира най-новия аквариум с подводна зоологическа градина. Разделена на 7 тематични сектора, в зоологическата градина се живеят над 25 000 морски и земноводни обитатели. Разходката преминава през подводния стъклен тунел, галерията с риби, през скали и водопади, през Царството на крокодилите, през Острова на пингвините. В Горската секция могат да се видят змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове. Любителите на шопинга ще имат възможност да пазаруват във фирмените магазини на местни и световно известни марки. Възможност за вечеря в многобройните тематични ресторанти в комплекса. Посещение на “Water Garden(Водните градини), търговски комплекс магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти.
 
 
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)
цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай дворците “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.

График на отпътуване в четвъртък вечер:
21.00 часа – Варна, ул. Антим I,
21.40 часа – Бяла, автогара,
22.05 часа – Обзор, автогара, 
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;
23.50 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.


Детски намаления:           
30% намаление за деца 2-11,99г за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;

*Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.

Пояснения и част от общите условия по програмата:

1.При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТРАВЕЛ 359 не гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
2. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
3.За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
4.Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване;
5.Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТРАВЕЛ 359 предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 2.50 лв за лица до 70 години. 
6.При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката.
7.Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
8.Настаняване в хотела – официално е след 14.00 часа, но е възможно настаняване при пристигане сутринта - според възможността и броя свободни стаи на хотела.
9.Примерни хотели за настаняване: Martinenz, Benler, Ephesus, Panorama, Kafkas, Fuar, Hermanos, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди.
10.Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
11.Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
12.Местата в автобуса се разпределят според реда на записване. Гарантиране на предни/първи места - 20 лева такса на човек/място.


Оферта № Е279

Новини